İngiltere Kralı 3. Charles’ın taç giyme töreninde azınlık dinleri ve dilleri ilk kez yer alacak
İlk kez modern İngiliz toplumunun çeşitli unsurlarını temsil edecek bir taç giyme töreni düzenleniyor. Bu törenin başlangıcında bir Hıristiyan ayini olan taç giyme töreni yer alacak. Ancak bu yıl törene, İngiltere’nin Müslüman, Yahudi, Hindu, Sih ve Budist topluluklarından dini liderler de katılacak. Törende ayrıca İncil’den bir pasaj okunacak ve azınlık dinlerine mensup Lordlar Kamarası üyeleri de Hristiyan olmayan sembollere sahip olacak.
Törende dört dilde konuşulacak ve Galce, Kelt İskoçları ve Kelt İrlandalıları da kullanılacak. Kral Charles, Galler Prensi olmadan önce taç giyecek. Törene siyahlara özgü bir tür dini müzik olan gospel korosu da yer alacak.
Westminster Kilisesi’ndeki töreni yönetecek olan Anglikan Kilisesi Başpiskoposu, taç giyme töreninin bir Hristiyan kültü olduğunu ancak modern toplumun unsurlarını yansıtacak çeşitli unsurları içereceğini belirtti. Kral Charles’ın da hayatı boyunca farklı dinlerle ilgilendiği ve İngiltere’nin çok kültürlü bir ülke haline geldiği için sadece Anglikan inancını değil tüm inançları savunacağı ifade edildi.
2011 yılına göre İngiltere ve Galler’de Hristiyanların sayısı büyük bir düşüşle birlikte yüzde 46,2’ye geriledi. Kendini “dinsiz” olarak tanımlayanların sayısı ise yüzde 37,2’ye yükseldi. Müslümanların sayısı ise nüfusun yüzde 6,5’ine denk gelen 3,9 milyon kişi olarak belirlendi. Ayrıca nüfus sayımında Hinduların sayısı 1 milyon, Sihlerin sayısı 524.000, Budistlerin 273.000 ve Yahudilerin sayısı 271.000 olarak tespit edildi.