Omicron varyantı nedeniyle 60 yaş üstü kişiler yurt dışı seyahat planlarını ertelemeli mi?

Covid-19 salgınında yeni Omicron varyantının yarattığı tedirginlik nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 60 yaş üstü kişilere yönelik mesajları kafa karıştırıyor. 60 yaş üstü Omicron varyantı için daha yüksek risk altında mı?

Covid-19 salgınında yeni Omicron varyantının yarattığı tedirginlik nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 60 yaş üstü kişilere yönelik mesajları kafa karıştırıyor.

DSÖ Salı günü yaptığı açıklamada, Omicron varyantının ortaya çıktığı ülkeler için seyahat kısıtlamalarının virüsün küresel yayılmasını önlemede bir çözüm olmadığını söyledi ve çözüm olarak Covid-19’a karşı daha savunmasız olan 60 yaş üstü ve aşılanmamış kişilerden seyahatlerini ertelemelerini istedi.

Ancak DSÖ, dün sabah paylaştığı ilk konsey mesajında ​​değişiklik yaparak, 60 yaş üstü insanlardan, toplumda yeni varyantın yayıldığı yerlere seyahat etme söz konusu olduğunda seyahat düzenlemelerini yeniden gözden geçirmelerini istedi.

“Tüm gezginlerin dikkatli olması gerektiğini” belirten DSÖ, kanser, kalp hastalığı ve diyabet gibi risk gruplarını da listesine ekledi.

Seyahat yasaklarının varyantın uluslararası yayılmasını engelleyemediğini kabul eden kuruluş, ülkeye giriş ve çıkış noktalarında tarama önlemlerinin alınması gerektiğini doğruladı.

Seyahat şirketleri ne diyor?

Lüks nehir turları düzenleyen tur operatörü Insight Vacatşons ave Uniworld’ün direktörü Chris Townsend, Euronews Travel’a 60’ların üzerindeki karışık mesajların endişe verici olduğunu söyledi.

60 yaş üstü müşterilerinin güvenle rezervasyon yaptırdıklarını ve tekrar seyahat etmek istediklerini belirten Townsend, misafirlerinin güvenliği için hem yolcuların hem de personellerinin aşı olması gerektiğini, esnek rezervasyon ve güçlü sağlık ve güvenlik uyguladıklarını kaydetti. standartlar.

60 yaş üstü Omicron varyantı için daha yüksek risk altında mı?

Bilim adamları, Omicron varyantını daha iyi anlamak için yarışıyorlar. Bugüne kadar geliştirilen aşıların, virüsün vücuda girip bulaşmasını sağlayan spinal proteini 30 kattan fazla mutasyona uğrayan Omicron’a karşı etkisiz kalmasından korkuluyor.

Bu konudaki çalışmalar henüz yeterince net sonuçlara ulaşmış değil ancak geçtiğimiz günlerde Moderna zirvesinden Covid-19 aşılarının bu varyanta karşı etkinliğinin azalabileceğine dair duyuru endişeleri artırdı.

Geçen haftadan bu yana vakaların hızla arttığı Güney Afrika’dan alınan veriler, Omicron varyantı ile enfekte olan kişilerin nispeten hafif semptomlar gösterdiğini ve diğer varyantların neden olduğu Covid-19’dan biraz farklı semptomlar gösterdiğini ortaya koyuyor. Güney Afrika Cumhuriyeti pratisyen hekimi Dr. Angelique Coetzee’nin verdiği bilgiye göre en yoğun semptomlar yorgunluk ve yüksek kalp atış hızı.

Bununla birlikte, Güney Afrika genelinde nüfusun ve vakaların çoğunluğunun genç olması, hastalığın nasıl ilerlediği konusunda yanıltıcı olabilir. DSÖ, ilk raporlarda enfeksiyonların genellikle üniversite öğrencilerinde görüldüğüne dikkat çekiyor ve Omicron’un etkisinin ne kadar şiddetli olduğunun anlaşılmasının birkaç hafta alacağı uyarısında bulunuyor.

Omicron’dan önce tespit edilen varyantların neden olduğu şiddetli Covid-19 hastalığı olasılığı, yaşlı yetişkinler için hala yüksektir. Bunun yaşlanma ve diğer risk oluşturan hastalıklardaki artıştan kaynaklanan psikolojik değişikliklerden kaynaklandığına inanılmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmekMesajları Oku