Şiddetli yağmur Artvin’i vurdu… Yol çöktü! – Türkiye’den son dakika haberleri

Kentte dün gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Arhavi’de cadde ve sokakların yağmur sularıyla dolması nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

İlçe merkezinden geçen Kapısre Çayı’nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgede güvenlik önlemi alındı.

Hopa’nın Sundura ilçesinde çay toplarken yağmur nedeniyle mahsur kalan Bedriye Yarar (56), AFAD ve Hopa arama kurtarma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Sel ve heyelan nedeniyle Arhavi’de 18, Borçka’da 8 ve Hopa’da 6 olmak üzere köyde toplam 32 yol ulaşıma kapatıldı. İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve ilçe belediyeleri ekiplerince yolların açılması için çalışma başlatıldı.

ARHAVİ’DE YOL ÇÖKÜLDÜ

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağanak yağışın vurduğu Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerini sürdürürken, Arhavi ilçe merkezinden köylere ve yaylalara ulaşımı sağlayan Kale Mahallesi Mehmet Nazif Günal Caddesi’ndeki asfalt yolun bir bölümü çöktü. Metrekareye düşen 174 kilogram yağış nedeniyle sel ve heyelan meydana geldi.

DSİ ve belediye ekipleri, iş makinelerinin desteğiyle dereye paralel uzanan yolda dolgu ve onarım çalışmalarına başladı. Otoyolun 50 metrelik bölümü çökerek dereye akarken, bölgede ulaşım alternatif güzergahtan sağlanmaya başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir