Uzman açıkladı! Gribin nasıl önleneceği konusunda tavsiyelerde bulundu; “Kişisel korunma ve aşıdır”

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Babaoğlu Elkhatroshi, gripten korunmanın en önemli yolunun kişisel korunma tedbirleriyle birlikte grip aşısı olduğunu söyledi.

“Grip AŞISI OLMALIYIM”

Uzman Dr., gribin mutant bir virüs olması nedeniyle her yıl aşı yaptırmanın gerekli olduğunu vurguluyor. Burcu Babaoğlu Elkhatroshi, şunları söyledi: “Mevsimsel gripten aşı ile korunabiliriz. Risk altındaki grupların aşılanarak korunması, yoğun bakıma başvuruları önlediği gibi ölümle sonuçlanabilecek bir salgının önlenmesinde de önemli bir yol. Grip aşısının 6 aydan büyük bebeklere, 5 yaş altı çocuklara, 65 yaş üstü kişilere, akciğer, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı olan gruplara ve 12 haftadan sonra hamilelere yapılması öneriliyor. Bunların yanı sıra bu kişilerin çevresinde bulunanların da aşı olmalarını öneriyoruz” dedi.

Thumbs_b_c_5b2381b6b484b028ba051a40c8fbb91b

ALERJİK REAKSİYONLARA DİKKAT!

Doktor, grip aşısının kızarıklık, şişlik, ağrı ve yüksek ateş dışında herhangi bir yan etkisinin olmadığını söyledi. Babaoğlu Elkhatrouşi, yumurtaya alerjisi olan kişilerin ve aşı sonrası ciddi alerjik reaksiyon yaşayanların aşı yapılmaması gerektiğini söyledi.

iStock-521815364

6 AYA KADAR KORUR

Doktor, sağlık çalışanları ve öğretmenlerin de grip aşısı yaptırmaları gerektiğini kaydetti. Babaoğlu Elkhatroshi, şunları söyledi: “Grip aşısının ekim ve kasım aylarında yapılmasını öneriyoruz. Bağışıklık sistemi sağlam kişilerde aşı 6 aya kadar koruma sağlamaya devam ediyor. Grip aşıları aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Grip, önlenmesi gereken bir hastalıktır ve tek çare aşı olmaktır” dedi.

(İHA)

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir