Bakan Kacır: Teknoloji yatırımlarını 1 milyar dolara çıkardık

Oluşturulma tarihi: 11 Aralık 2024 14:22

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’de teknoloji ve teknolojik girişimcilik alanındaki yatırımlar da girişimlerimize paralel olarak artıyor. 2010-2019 yılları arasında teknoloji girişimlerine ortalama 66 milyon dolar yatırım yapıldı. Son 5 yılda bu ortalamayı 1 milyar doların üzerine çıkardık.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde düzenlenen Take Off İstanbul, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı startupları İstanbul’da bir araya getiriyor.

Bu bağlamda bu yılki etkinliğin açılışında konuşan Bakan Kacır, organizasyonun önemine değinerek Türkiye’de teknoloji alanındaki gelişmeleri ve ilerlemeleri değerlendirdi.

Türkiye’nin son 22 yılda teknolojik ekosistemini geliştirerek yüksek teknoloji ve inovasyon odaklı bir geleceğe doğru ilerlemek için sağlam bir temel oluşturduğunu belirten Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Türkiye’nin teknolojik vizyonunun somut bir ifadesi olduğunu söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakan Kacır, Türk girişimcilik ekosisteminin şu anda büyüme ve olgunlaşma aşamasında olduğuna dikkat çekerek, elde edilen sonuçların diğer sektörlere yayılması için çalıştıklarını açıkladı.

“TÜRKİYE ULUSAL TEKNOLOJİK HAREKET YOLCULUĞUNA BAŞARISIZ BİR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Açılış konuşmalarının ardından basına açıklama yapan Kacır, etkinliğin sadece Türkiye’nin değil bölgenin de teknoloji girişimciliği konusundaki en büyük etkinliği olduğunu ve İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin 60 paydaş kuruluşun katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Dünyanın dört bir yanından 1000’den fazla teknoloji girişimcisinin katıldığı etkinliği bu yıl 23 ülkeden 250 teknoloji şirketinin katılımıyla ve tüm dünyadan 100’den fazla teknoloji yatırımcısı ve girişim fonu yöneticisinin katılımıyla düzenliyoruz. Hedefimiz, 104 teknoparkta 300 bin kişinin bulunduğu Türkiye’yi küresel teknoloji girişimciliği merkezi haline getirmek. 11 bin teknoloji girişimi ve 1600’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezi, Ar-Ge’deki insan kaynağı ve 16 milyarı aşkın araştırma-geliştirme harcamasıyla Milli Teknoloji Hamlesi’ndeki yolculuğuna inovasyon alanında olağanüstü bir hızla devam ediyor. yıllık dolar.”

class = “medyanet-inline-adv”>

“Takas Teknoloji Girişimcilik Zirvesi hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin milli teknoloji girişiminin yolculuğuna değer katıyor” diyen Kacır, şöyle devam etti:

“Teknoloji girişimlerinin yenilikçi iş fikirlerini nasıl geliştirdiklerini, küresel sahneye nasıl çıktıklarını ve bu alanda çalışmalarını nasıl sürdürdüklerini burada büyük bir gururla izliyoruz. Türkiye’de teknoloji ve teknolojik girişimcilik alanındaki yatırımlar da buna paralel olarak artıyor. 2010-2019 yılları arasındaki dönemde teknoloji girişimlerine her yıl ortalama 66 milyon dolar yatırım yapılırken, son 5 yılda bu ortalamayı 1 milyar doların üzerine çıkardık ve 2019 yılına kadar artırdık. 15 kez.”

class = “medyanet-inline-adv”>

“HEDEFİMİZ 2030 YILINA KADAR TÜRKİYE’DE 100 BİN TEKNOLOJİK ŞİRKET YARATMAK”

Türkiye’de teknoloji alanında elde edilen rakamların, kaydedilen ilerlemeyi somut olarak gösterdiğinin altını çizen Kacır, şöyle konuştu: “Hedefimiz, 2030 yılına kadar Türkiye’de 100 bin teknoloji girişiminin doğması ve bunların 100’ünün değeri 1 milyar doların üzerinde olması. Tekboynuz statüsüne veya bizim deyimimizle Turcorn’a ulaşın.” dedi.

Bu alanda yapılan çalışmaları ve belirlenen hedefleri çok değerli bulduğunu söyleyen Kacır, büyüyen ve küreselleşen işletmelerin onlarca, yüzlerce yeni teknoloji şirketinin ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydetti.

class = “medyanet-inline-adv”>

Yenilikçi teknolojilerin dünyayı değiştirip dönüştürdüğünü vurgulayan Kacır, şöyle konuştu: “Ve tüm bu yenilikçi teknolojiler, yeni doğan ve hızla büyüyen teknoloji girişimleri tarafından dünyaya sunuluyor. Bu anlamda Türkiye’de teknolojik girişimciliği gelişimimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. model ve aynı zamanda Türkiye’nin yeni dönemdeki başarı öyküsünün öncüsü olmaktır.” “Buna tek bir alan olarak bakıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Etkinlik kapsamında Bakan Kacır, atriumdaki stantları da ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir