Sorumlu sosyal medya fenomenleri için eğitim programı başlıyor

Kamuoyunda “influencer” olarak bilinen ve takipçi sayısıyla etki gücü yüksek olan sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurulması amacıyla toplantı düzenlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Denetimi Genel Müdürü Avni Dilber, İstanbul Sektör Denetim Dairesi Başkanı Ahmet Gezgin ve 3. Kurul Vergi Denetim Görevlisi katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura ve reklam sektörü temsilcileri katıldı.

Avni Dilber burada yaptığı konuşmada sosyal medya fenomenlerinin toplumu yönlendirmede ve doğru bilgi aktarmada kritik rolüne dikkat çekti.

Eğitim programının, sosyal medya fenomenlerinin hem yasal zeminde hem de etik kurallar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmelerini hedeflediğini söyleyen Dilber, şöyle konuştu: “Dijital dünyanın hızla büyüyen gücünü temsil eden sosyal medya, aynı zamanda büyük bir sorumluluk da taşıyor. Influencerların tüketicilerin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamalı, şeffaflık ve güven ortamı yaratmaları gerekiyor.” “Reklamcılardan ajanslara kadar tüm paydaşların iş birliği içinde olacağı bu program, iş dünyasında sosyal medyanın gücünü daha etkin ve güvenilir hale getirecek. Bu eğitimlerin dürüst bir iş hayatı ve bilinçli tüketici kitlesi oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

– “Sosyal medya içerik üreticileri ticaret ve pazarlamanın önemli bir parçası haline geldi”

Ahmet Gezgin, dijital dünyada sosyal medya içerik üreticilerinin iş ve pazarlamanın önemli bir parçası haline geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Sosyal medya içerik üreticilerinin vergi süreçlerinde bilinçli önlemler alması, hedeflerini tam olarak karşılayabilmeleri için bu eğitim önemlidir. yasal yükümlülüklere uymayı ve uzun vadede daha sürdürülebilir bir iş modeli yaratmayı hedefliyoruz.” Fayda sağlayacağını düşünüyorum dedi.

Ahmet Pura ayrıca sorumlu reklamcılığın önemine dikkat çekerek istihdam potansiyeline dikkat çekti. Pura, reklam yatırımlarının 2023 sonu itibarıyla 140 milyar liraya ulaştığını, bu artışın en büyük faktörlerinden birinin dijitalde yüzde 72, mobilin ise yüzde 82’lik paya ulaşması olduğunu söyledi. “Güvenli bir ortam sağlayarak yatırımların 2,5 kat artma potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda Medya Ölçüm Kurulu da tüm medyanın şeffaflığını ve kontrollü gelişimini destekleyerek bu büyümeye katkı sağlayacaktır.”

Aldıkları katılım belgesi ile markaların gözünde farklılaşacaklar.

İlk etapta 300 binin üzerinde takipçiye sahip sosyal medya fenomenlerinin katılabileceği eğitim programı, içerik üreticilerinin sosyal medya dünyasında daha şeffaf, güvenilir ve etik reklamcılık anlayışını benimsemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Tüketici haklarından vergi mevzuatına, sosyal medyada reklamların etik kurallar çerçevesinde nasıl yönetilmesi gerektiğinden reklamlarda kişisel verilerin korunmasına kadar geniş bir yelpazede bilgilerin aktarılacağı eğitim programı, çalışanların sorumluluklarına ilişkin detaylı bir müfredat içeriyor. Sosyal medyada içerik üretenler.

Reklam Kurumuna iletilen taleplerden bazı örneklerin ve sınav sonuçlarının da yer alacağı eğitim kapsamında Kurumun aldığı kararlar paylaşılacak ve güncel bilgiler sunulacak.

İlki 25 Kasım’da gerçekleştirilecek ve 1 yıl boyunca 2 ayda bir planlanacak eğitimlerde sosyal medya fenomenleri, pazarlama iletişiminde dikkat etmeleri gereken tüm yasal ve etik ilkeleri öğrenme fırsatı bulacak.

Eğitimi tamamlayan katılımcılar katılım sertifikası almaya hak kazanacak ve isimleri Reklam Özdenetim Komitesi’nin www.rok.org.tr adresindeki internet sitesinde yayınlanacaktır. Böylece yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerine sahip çıkan sosyal medya fenomenleri, markaların gözünde farklılaşacak. Detaylı bilgi ve eğitim kaydı için www.rok.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir