Devrim niteliğinde açıklama: Ayakta idrar yapmak prostat kanserine neden olur mu? Prostat riskini azaltmak için bu gıdaları tüketin

Üroloji Uzmanı Opr. Mithat Kıvrak, kamuoyunda çok konuşulan “Ayakta idrar yapmanın prostat hastalığına neden olduğu” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Opr, ayakta idrar yapmanın prostat hastalığına neden olduğuna dair yaygın bir inanışın bulunduğunu söyledi. Dr. Kıvrak, şunları söyledi: “Ancak mevcut bilimsel veriler bu ifadeyi desteklemiyor. Prostat hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler, yaşlanma ve hormonal değişiklikler daha önemli rol oynamaktadır. “Ayakta veya otururken idrar yapma şeklinizin prostat sağlığını doğrudan etkilediğine dair yeterli kanıt yok” dedi.

“KABAK ÇEKİRDEĞİ PROSTAT HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTABİLİR”

OPR, prostat sağlığını korumak için düzenli sağlık kontrollerinin, sağlıklı beslenmenin, düzenli fiziksel aktivitede bulunmanın, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmanın önemine vurgu yaptı. Mithat Kıvrak, şunları söyledi: “Bu önerilerin yanı sıra kabak çekirdeğinin iyi huylu prostat hastalığına da faydalı olduğu ortaya çıktı. Yine domates, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı meyveler gibi antioksidan bakımından zengin besinlerin tüketilmesi prostat sağlığına faydalı olacaktır.

PROSTAT

Haftada birkaç gün yürüyüş, koşma, yüzme gibi kalp-damar sağlığını destekleyen aktiviteler, kas gücünü artırıcı egzersizler yapılmalıdır. Aşırı kafein ve baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. “İdrar yaparken mesanenin tamamen boşaltılması ve tuvalete gitme ihtiyacının geciktirilmemesine dikkat edilmelidir.”

“KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

prostat filmi

Prostat sağlığı konusunda endişe duyanların mutlaka bir uzmana başvurması gerektiğini vurgulayan Opr. Dr. Kıvrak, şunları söyledi: “Kendinize teşhis koymaktan veya internetteki kanıtlanmamış bilgilere göre hareket etmekten kaçının. PSA seviyenizi düzenli olarak kontrol edin. Bu test prostat kanserinin erken teşhisinde önemli rol oynuyor.

iStock-855143122

Prostat sağlığı konusunda daha fazla bilgi ve kişiye özel tavsiyeler için bir üroloğa danışmanız önemlidir. “Sorununuza özel olarak sizin için en uygun yaşam tarzı değişikliklerini ve tedavi seçeneklerini belirlemenize yardımcı olabilir” dedi. (İHA)

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da ormana giriş yasak!İstanbul'da ormana giriş yasak!
Antalya'nın iki mahallesinde çıkan yangın söndürüldü!Antalya'nın iki mahallesinde çıkan yangın söndürüldü!
Adıyaman'da korkutan deprem!  AFAD tarafından açıklandıAdıyaman'da korkutan deprem! AFAD tarafından açıklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir